Overzicht

Terugblik en dankwoord Remko Ahrens

Auteur: Webmaster/donderdag 4 juli 2019/Categorieën: Algemeen, Jeugd, Senioren

Terugblik en dankwoord Remko Ahrens

Terugblik en dankwoord

 

Ruim twee jaar geleden werd ik benaderd door Arnold Jongetjes met de vraag of ik belangstelling had voor de functie van hoofdtrainer van Zwart Wit’63. Ik had wel een lichte twijfel omdat Zwart Wit al jaren onderkant 3e klasse speelde en ieder jaar moest vechten tegen degradatie. Maar na een paar goede gesprekken werd mij duidelijk dat er een goede organisatie en goede faciliteiten aanwezig waren en dat er een kwalitatief goede selectie met talentvolle jeugd samengesteld kon worden die mee kon gaan doen in de subtop van de 3e klasse. Daarom heb ik mijn ja-woord gegeven en ben ik de uitdaging aangegaan.

 

Bij de start van de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 waren de aanvallers Bock en Aheddouch vertrokken naar andere clubs en werd ook al snel duidelijk dat de aanvallers Fabian van Panhuis en Fred van Loo niet veel aanwezig konden zijn om uiteenlopende redenen. Ook Jordy Ernsten stond een paar maanden buitenspel vanwege een bedrijfsongeluk. Daarmee misten we dat seizoen veel aanvallende kwaliteiten maar desondanks draaiden we een goed seizoen en eindigden we op een verdienstelijke 5e plaats met 44 punten, helaas net een punt tekort voor een nacompetitieplek.

 

Voor het seizoen 2018-2019 hadden we ons als doelstelling opgelegd top 3 en een periodetitel. We begonnen goed aan de voorbereiding maar in de loop van de voorbereiding vielen er steeds meer spelers weg door langdurige blessures. Fred van Loo, Sander Bruinink, Sabir Aheddouch en Justin Franken liepen zware blessures op en zouden het hele seizoen niet of nauwelijks in actie komen. Ook Reyer Roelofsen liep in de voorbereiding een zware blessure op en zou pas weer medio november zijn rentree maken. Al snel werd duidelijk dat de competitie veel sterker was dan vorig seizoen en er ook nog eens twee teams ver boven de rest uit staken, Batavia en ASC Nieuwland. Dat betekende dat er gestreden moest worden om plek 3 en 4 voor het meedoen aan de nacompetitie. De 1e periode eindigden we ondanks alle tegenslagen op een 5e plaats en de 2e periode was goed en haalden we 19 punten maar was Batavia de winnaar met 20 punten. In die periode verloren we thuis van degradant SDS en grepen mede daardoor naast de periodetitel. De 3e periode was onze minste periode met onverklaarbare dure thuisnederlagen tegen Advendo en Terschuurse Boys waardoor we het seizoen wederom afsloten met een 5e plaats met 44 punten en kwamen we 2 punten te kort om een periode over te nemen. Die punten hebben we niet laten liggen tegen onze directe concurrenten CJVV (3e plaats met 48 punten) en Vios Vaassen (4e plaats met 45 punten) en Otterlo (6e plaats met 40 punten). Tegen deze concurrenten haalden we uit 6 wedstrijden 16 punten! Maar tegen de clubs die ver onder ons zijn geëindigd hebben we het laten liggen, bijvoorbeeld van degradant SDS verloren we twee keer!

 

Het was dit seizoen dus net niet en dat deed pijn bij iedereen. Desondanks kijk ik met een goed gevoel terug op de twee jaar bij Zwart Wit’63. Er zijn duidelijke stappen gemaakt, we hebben twee jaar meegedaan om de prijzen en daarmee een goede basis gelegd voor de komende jaren om de stap te maken naar de 2e klasse waar Zwart Wit’63 ook thuis hoort. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van spelers dat het 2e elftal onder leiding van Hans Gardenbroek het kampioenschap heeft behaald en weer terug is op 1e klasse nivo. Nogmaals felicitaties aan de spelers en de stafleden Hans, Jeroen, Sven en Marinus!

 

Ik wil bij deze de begeleiding van het 1e elftal nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking. Speciale dank aan Koos Gardenbroek die voor mij ook in de moeilijke periode altijd een steun en toeverlaat is geweest. Ik had het Koos zeer gegund om in zijn laatste seizoen als assistent nacompetitie te gaan spelen. Koos is een echte clubman waar de club Zwart Wit’63 trots en zuinig op moet zijn.

 

  

Verder dank aan alle bestuursleden, vrijwilligers en supporters voor de steun die zij mij en het team hebben gegeven. Speciale dank aan Arnold Jongetjes en Bert Klaassen voor het in mij gestelde vertrouwen en de bijzonder prettige samenwerking.

 

Ik neem nu (voorlopig?) afscheid als hoofdtrainer en dat geeft mij de mogelijkheid om volgend seizoen bij onze zoon Mike (VVOG 1) te kijken. Maar ik zal volgend seizoen zeker een keer bij een wedstrijd(en) van Zwart Wit’63 langs de lijn staan.

 

Tenslotte wens ik mijn opvolger Werner Pluim alvast veel succes.

 

Met sportieve groet,

Remko Ahrens

Print

Aantal views (264)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«juli 2019»
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow