Overzicht

Voorbeschouwing Zwart Wit - CJVV

Auteur: Tim/woensdag 13 maart 2019/Categorieën: Algemeen

Voorbeschouwing Zwart Wit - CJVV
Voorbeschouwing Zwart Wit ’63 – CJVV

Het bestuur van Zwart-Wit ’63 en onze hoofdsponsors, Beach Hotel Bar & Kitchen Monopole en Inter Metals GmbH, heten onze bezoekers uit Amersfoort aanstaande zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom ook voor scheidsrechter Kuipers (!), de pers en het Zwart-Witte legioen.

We spelen zaterdag een sleutelduel in de competitie, tegen de nummer drie CJVV. CJVV is namelijk een directe concurrent voor een goede eindklassering. Bij winst wippen we op de ranglijst over de Amersfoorters heen. Bovendien moeten we onze pijlen richten op de derde periode, dat is de laatste kans op een prijs. Onze jongens draaien best een goed seizoen en we zouden het het team en de staf enorm gunnen als ze zichzelf belonen. Er zijn nog 27 punten te verdelen dus we zouden zelfs nog van een kampioenschap kunnen dromen, maar Batavia en Nieuwland hebben natuurlijk verreweg de beste papieren. Nieuwland, dat zo lang onaantastbaar leek, morste de laatste weken wel veel punten. Althans… tot vorige week.

Na vier duels zonder overwinning herpakten de tricolores zich uitgerekend tegen Zwart Wit. Onze jongens kregen na de met 0-5 verloren thuiswedstrijd tegen Nieuwland opnieuw een ouderwets pak op de donder van de Amersfoorters. Het is dat Stijn van de Belt dapper keepte en Nieuwland ook veel kansen zelf om zeep hielp, anders had het nog erger dan 5-0 kunnen uitpakken. Geen goede start van de derde periode, en een wedstijd om snel te vergeten.

CJVV, de tegenstander van zaterdag, degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de tweede klasse van de regio West. De Christelijk Jongelingen Voetbal Vereniging uit Amersfoort werd opgericht in 1920. Het is een club met een rijke historie en het is met meer dan 1.100 leden een van de grootste verenigingen van de Keistad. Trainer Sijtze Wobbes heeft zijn team goed op de rails gekregen. De seizoensstart was niet best en in november stonden de Jongelingen eennalaatste. Sindsdien zijn ze als een raket gestegen. De ploeg is op dit moment maarliefst twaalf duels op rij ongeslagen! De laatste verliespartij dateert van 27 oktober 2018. Toen verloren de Amersfoorters thuis van… Juist, Zwart Wit ’63 (1-2).

Die heenwedstrijd in Amersfoort wonnen wij met de nodige moeite. We waren aan elkaar gewaagd maar wij hadden het nodige geluk, en de scheidsrechter zat ook niet helemaal tegen. Wij kunnen ons voorstellen dat CJVV met revanchegevoelens naar Harderwijk afreist.

Bij de geelzwarten zijn alle ogen gericht op Kees Hoekstra. De jongeling (21) is bezig met zijn derde seizoen in het eerste. Zijn eerste twee seizoenen scoorde hij geen goals. Dit seizoen is hij door trainer Wobbes op de linksbuiten positie geposteerd. Sindsdien scoort hij er lustig op los. Vorige week in de subtopper tegen Otterlo scoorde Hoekstra zijn 13e goal dit seizoen. Het was bovendien zijn elfde goal in de laatste elf duels. Elf wedstrijden op rij scoren! Dat is een indrukwekkende reeks. Scoort Hoekstra bij ons voor de 12e keer op rij? Onze verdediging kan aan de bak zaterdag...

Zoals gezegd, het is een sleutelduel, een zespuntenpot. We moeten zaterdag winnen en dan gaan we ons gewoon volop mengen in de strijd om die derde periode. Alles of niets, nu of nooit! Spannend… Wij kunnen niet wachten tot het zaterdag is.

Graag tot zaterdag op de club!

Het Bestuur
Print

Aantal views (481)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«mei 2019»
zomadiwodovrza
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow